ObVK v Poprade preverovala len sprostredkované podnety

10.03.2012 Poprad

Poprad 10. marca (TASR) – Voľby vo volebnom obvode Poprad sú zatiaľ bezproblémové, obvodná volebná komisia (ObVK) preverovala len sprostredkované informácie. Doposiaľ však nedostala žiaden oficiálny podnet na prešetrenie priebehu volieb.
"Nemali sme hlásené žiadne porušenia, ktoré by aj naozaj boli porušením, sú tu len drobné otázky okrskových volebných komisií, ktoré sa okamžite riešia," priblížil situáciu člen ObVK v Poprade Igor Wzoš. Príjemným priebehom volieb je vzhľadom na medializované informácie týkajúce sa provokácií prekvapený. Hoci nemajú konkrétne podnety na porušenie priebehu volieb, isté dohady sa k nim dostali. "Mali sme hlásené rozdávanie nejakých darčekov pred volebnými miestnosťami, ale nakoniec sa ukázalo, že je to ďalej, nie v tesnej blízkosti, čo nie je porušenie volebného zákona, keďže nie je volebné moratórium," dodal Wzoš. Okrem toho mali údajne nemenovaného politika aj vykázať z okolia volebných miestností v Poprade, ani v tomto prípade však ObVK zatiaľ nedostala oficiálny podnet.
Pokojný priebeh volieb je zatiaľ aj v obvode Stará Ľubovňa. "Všetko je v poriadku, nič zaujímavé sme hlásené nemali, v priebehu dopoludnia bola voličská účasť na úrovni asi 20 percent, naši členovia prešli už zhruba dve tretiny všetkých okrskových volebných komisií," priblížil situáciu zapisovateľ ObVK v Starej Ľubovni Mikuláš Mayer.
Žiadne narušenie priebehu volieb nezaznamenali ani v obvode Spišská Nová Ves a Kežmarok. Polícia v Prešovskom kraji zatiaľ takisto nedostala nijaké oficiálne sťažnosti na marenie volieb alebo narušenie ich priebehu. Pre TASR to potvrdil krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik. Podobná situácia je aj v Košickom kraji. "V kraji nebol narušený verejný poriadok, zatiaľ je priebeh volieb z našej strany bez komplikácií," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.
 

Vyberte región